Oväntat möte!

Oväntat möte!

Jag är i den fasen när jag försöker ta de sista bilderna till boken, men det finns alltid utrymme för att ta ännu bättre bilder på motiv som jag redan har bilder på. Den här gången var jag ute efter att ta bättre bilder på slåttergubbe, en ängsblomma som blir allt ovanligare i vårt landskap. Jag hade en bild i huvudet om hur jag ville ta bilden, men när jag väl kom till platsen upptäckte jag att det var för sent och de hade nästan helt blommat ut. Som så många andra gånger när man är ute och fotograferar något specifikt, så upptäcker man något helt annat. På väg tillbaka till bilen fick jag syn på en större strandpipare. Jag närmade mig försiktigt och krypandes på klapperstensfälten. Fågeln flög inte iväg, utan jag lyckades ta mig närmare och närmare. Någon av bilderna blev riktigt bra och en av dem kommer jag med all sannolikhet ta med i boken. Jag förstod efter ett tag varför fågeln inte flög iväg, plötsligt kom två små dunbollar springandes för att ta skydd under pappas fjäderdräkt. Jag klickade av en serie bilder innan situationen var förbi. Tyvärr, med det falnande ljuset var det ingen av exponeringarna som blev tillräckligt skarpa för att platsa i boken. Jag ville inte heller störa fåglarna mer, om föräldrarna blev åtskilda från ungarna kunde plötsligt trutarna komma och ta någon av ungarna.

Större strandpipare

This entry was posted in Om bokprojektet. Bookmark the permalink.

1 Response to Oväntat möte!

  1. Hej! Det här är en kommentar.
    Gör så här om du vill radera en kommentar, logga in och visa kommentarerna till inlägget. Där kan du välja om du vill redigera eller radera dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.