En ros betyder så mycket…

…jag nåddes på omvägar av denna bild och det är inte utan att man blir lite rörd av ett så fint utlåtande. Det ger drivkraft att vilja framåt, all kärlek till er som skrivit detta…

Dagens-ros

Posted in Okategoriserade | Leave a comment

Liv i rörelse, en utställning har passerat…

LIR-vernissage_01

…lika hastigt som vissa händelser i livet passerar förbi, lika flyktigt passerade även utställningstiden (6 dagar) för min utställning Liv i rörelse. Jag vill rikta ett stort tack till alla besökare, ni som också kom med värmande kommentar och lovord, därtill alla er som stöttat min fotografi fram tills nu, utan den uppbackningen hade jag inte fått möjligheten att utvecklas.

Posted in Okategoriserade | Leave a comment

Ny Fotoutställning “Liv i rörelse”

Arbetet med att samla material till min kommande utställning Liv i rörelse har pågått under ett par år nu. Noggrant har urvalet av bilder gjorts och nu är det äntligen dags den 23/9 att ha vernissage på Galleri Hjertstedska villan. Utställningen hänger sedan bara fram till torsdagen (se kalendern), så det gäller att passa på. Hoppas nu att så många som möjligt dyker upp och att några av tavlorna hamnar på nya platser. Alltid lika nervöst hur det kommer tas emot, men magkänslan är bra.

LIR_fotoutstallning_32x27_02

Varmt välkommen till en poetisk fotoutställning av Per Florén. Liv i rörelse fångar olika skeenden genom årstidsväxlingarna. Med kameran skapas i varje fotografi ett fruset ögonblick, samtidigt visar bilderna också en rörelse. Tillsammans i en utställning blir bilderna till ett händelseförlopp som skildrar livets gång.

Posted in Okategoriserade | Leave a comment

Outdoor Festival, Kungsbacka

Outdoor festivalen vid Naturum i Fjärås den 22/4 hade i år vuxit till ett riktigt stort evenemang. Niklas Lilja som ansvarat för evenemanget hade tillsammans med sina medarbetare gjort ett hästjobb för att få till det bra och marknadsfört det på ett fantastiskt sätt, så stort tack till dem. Nu kunde vi ju inte haft bättre tur med vädret denna dag, nästan vindstilla och strålande sol, så besökarna fortsatte att strömma till under hela dagen. Riktigt kul att få prata med många och bokförsäljningen gick bra också. Alltid får man lite nya tips och alltid lär man sig något nytt, som t.ex. lärde jag mig om den norska Lundehunden som var framtagen för att jaga just Lunnefåglar (en fågel som jag har avbildad på baksidan av min andra bok). Roligaste mötet var nog en familj som var framme och köpte min första bok POSITION, de tyckte att en av Mattias Klum’s böcker hade fått tjäna ut som godnatt-läsning för barnen och de behövde något nytt för kvällarna. Jag blir ju så himla glad när föräldrar vill försöka sprida vidare kunskapen om vår natur. Desto fler som förstår värdet av vår natur, desto bättre chans har vi att bevara den.

Posted in Böckerna | Leave a comment

2022, ett rätt bra år

Det blev ganska intensivt med alla julmarknader genom hela november till december. Det gick däremot väldigt bra försäljningsmässigt både då och under resten av året och som tur var lyckades jag vända den negativa trenden jag haft under pandemin. Ny bok hann jag ju med att släppa i år också, och det bildinnehållet hoppas jag skall bli utställning så småningom. Men nu får man rikta blicken framåt igen och mot nya mål, närmast är tanken att ställa ut lite andra bilder i sep 23. Kan också passa på att berätta en liten anekdot från en av hantverks-julmarknaderna som jag stod på. En av utställarna som var konstnär var framme och köpte min första bok och vid slutet av dagen kom hon fram och gav mig en helt fantastisk teckning föreställande mitt fotografi på ekoxen i boken. Man blir ju bara lycklig över hur snällt detta var. 

Teckning-ekoxe_02

Teckning av Bea Ljung

Posted in Okategoriserade | Leave a comment

Mina böcker dyker upp på nya ställen

Det är lite kul att upptäcka att mina böcker blir tillgängliga på lite fler ställen efterhand. Denna gång fler möjligheter via nätbokhandeln, dessa med sina huvudsäten långt bort. Böckerna hade kommit upp både i andra änden av vårt avlånga land i Kiruna bokhandel och dessutom på andra sidan östersjön i Suomalainen Kirjakauppa (Finsk bokhandel). Klicka för länkar till alla inköpsställen.

Posted in Okategoriserade | Leave a comment

Att lilla jag fick brev av Sir David…

Det finns vissa som alltid behandlar andra med vänlighet trots att de är hur stora som helst. Jag skickade ett ex av den senaste boken Silent scream till min, som jag nästan kallar det, den stora idolen, ja just det… Sir David Attenborough. Han har funnits med i min utveckling och mitt lärande så länge jag kan minnas, men sanningen är att han har inspirerat och utbildat en hel värld om naturens betydelse och skönhet. Nu ville jag tacka och hylla honom för hans enorma livsgärning och skickade därför en dedikerad bok. Inte hade jag väl väntat mig ett svar, men jag fick t.o.m. ett handskrivet brev tillbaka…
tänk att lilla jag fick brev av Sir David.

Posted in Böckerna | Leave a comment

En fjäder i hatten eller en hel plym?

Boken Silent scream gör nya framsteg och har blivit tillgänglig på flera nya platser. Det absolut roligaste målet som uppfyllts är att jag lyckats få in boken på Museibutiken på Konstmuseet i Göteborg, detta är verkligen en fjäder i hatten för mig att ha fått in en av mina böcker där. Kanske ännu mer otippat, men minst lika roligt, är att Science Fiction Bokhandeln valt att ta in boken i sortimentet. Även Bokhandeln Lohrs Pocket MedMera säljer den nu. Boken är katalogiserad på två bibliotek hittills, Göteborgs Universitetsbibliotek och Hasselbladsbiblioteket …så egentligen börjar det kanske bli en hel samling fjädrar…

Posted in Böckerna | Leave a comment

Naturturismens dag på Bräckan och uppjagade i ett träd!

Jag fick möjligheten att delta på Naturturismens dag på Fjärås Bräcka och visa upp mina böcker. Särskilt kul var det att få visa upp den nya boken Silent scream. Precis som jag misstänkte, så delar den folk i två lite olika läger, de som direkt blir oerhört fascinerade, nästan lyriska över de ovanliga bilderna och de som har svårt att ta till sig dem för att de inte kan greppa riktigt hur de är fotograferade. Vädret var ju perfekt denna dag och Naturum hade ordnat det så bra att jag fick stå under ett tält-solskydd.

Ibland blir man också bara så där extra glad över uppskattningen man får av vissa. Som när ett sällskap kom förbi mot slutet av dagen och det var tydligt att en av kvinnorna precis förstod mina tankegångar och associationer mellan bilder och texter, hon var verkligen översvallande och köpte t.o.m. alla tre böckerna. En liten intressant detalj som framkom i vårt samtal var vi båda lyckats med bedriften att bli uppjagade i ett träd av en Indisk noshörning. Båda av oss råkade ut för detta i Nationalparken Chitwan i Nepal, det kan ju trots allt inte vara så många som råkat ut för just detta???

20220423_FB_01

Posted in Böckerna | Leave a comment

Redan första leveransen av Silent scream till bokhandeln

Denna gången gick det fort, vilket är riktigt roligt. Boken släpptes i söndags och redan på fredagen kom första beställningen från bokhandeln. Man kan se under fliken Inköpsställen böcker var Silent scream har kommit upp hittills. Arbetet med att få in den på fler ställen fortlöper, så hoppas det blir fler. Idag skickades katalogexemplaren in till BTJ och då blir även boken tillgänglig för biblioteken att köpa in så småningom, förhoppningsvis gör de även en recension, som leder till att den kommer med i deras häfte.

Posted in Böckerna | Leave a comment