Stöd och tillgänglighet

Som jag skrivit tidigare i bloggen gjorde jag en ansökan till kulturrådet för att försöka få litteraturstöd och distributionsstöd. Böckerna och ansökan gick till gruppen för bildverk och i förra veckan kom beskedet. Det var med hjärtat i halsgropen som man öppnade de bifogade filerna, först besvikelse, eftersom jag inte stod med på listan över beviljade bidrag. Men i andra andetaget såg jag att boken hade blivit flyttad till en annan bedömningsgrupp för faktaböcker, så det finns fortfarande hopp, jag kommer däremot få vänta ytterligare ett par månader på besked. POSITION ligger ju precis i gränslandet mellan bildverk och faktabok, något jag hoppas inte skall vara till nackdel för bedömningen, utan att man istället skall se som en fördel, eftersom boken har en potential att tilltala en mycket bredare skara av både läsare och betraktare. Det vore ju dessutom fantastiskt kul om den blev tillgänglig för många fler genom att hamna på biblioteken. Jag har även tagit ett annat steg för att försöka sprida boken genom att anmäla mig till Bokinfo, vilket kommer göra boken tillgänglig för bokhandlarna. Det skall bli intressant att se om det blir en besvärlig process med att få upp boken där eller inte. Vid samtal med Bokinfo verkar det dock som jag uppfyller alla krav, (t.ex. att boken har tryckt ISBN-nummer och EAN-kod), så det borde gå relativt lätt.

This entry was posted in Om bokprojektet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.