Idag är det tryckning av nya boken

Det är en underlig känsla första gången man ser bilderna i tryck. Å ena sidan har man gått och väntat på detta så länge att det känns som en evighet, å andra sidan blir de ju precis så som man känner till dem, så egentligen är ju inget nytt. Men riktigt så enkelt är det inte förstås. Trycktekniken påverkar bilderna på olika vis. Vissa bilder lyfts i tryckprocessen och blir t.o.m. bättre, medan andra får lite problem. Precis därför är det så värdefullt att vara med på tryckningen för att kunna påverka in i det sista. Redan vid första tryckarket såg man att trycket upplevdes ha för mycket magenta och det berodde nog mer på själva materialet som hade en varmare ton än provtrycksmaterialet. Ve och fasa om hela upplagan hade blivit rosa. Andra ark har vi kunnat göra lite ljusare eftersom de upplevts lite för täta. Det har också varit andra problem med s.k. spöktryck, men som tur var har de mycket erfarna och skickliga tryckarna Tommy och Sigge hittills hittat alla sådana problem. Nu är det ungefär hälften kvar att trycka, så man får hoppas att det fortsätter att gå bra.

IMG_1613

This entry was posted in Ny Bok släpps 2018. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.