Första sidan klar

Nu har jag gjort det första skarpa provet hos tryckeriet på 8 sidor. Syftet här var att utvärdera varianter och storlek på olika typsnitt, ram- och linje-tjocklekar, samt att bilderna verkar bli som man tänkt sig bl. a. med färger, kontrast och skärpa. Jag hade en stor oro för vissa av bildernas konvertering från rgb till CMYK, men enlig tryckeriet och m.h.a. proverna stillades min oro något. Dock kommer det säkert att behöva göras justeringar efter provtrycket av hela boken. Idag gick startskottet för layouten av boken, jag har nu precis blivit klar med den första sidan av 288. Nu väntas många timmar av arbete framför datorn och säkert också en hel del frustration när det inte funkar som man tänkt sig.

This entry was posted in Om bokprojektet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.