Tryckdatum bestämt

Nu har tryckeriet och jag beslutat ett tryckdatum i början av April och böckerna beräknas vara klara någonstans i början av Maj. För tillfället håller jag på att undersöker ett lämpligt datum, plats och form för att ha bokreleasen. Dags också att ta tag i betydligt tråkigare delar som att välja bokföringsprogram och lära sig det, tur att man har en fru som läst ekonomi på högskolan. Jag har också börjat försöka sälja in boken i högre kvantiteter (minst 100st). Då hade jag kunnat öka tryckupplagan och få ett bättre pris per styck och den köpare som eventuellt är beredd att köpa in över 100ex skulle kunna få mycket bättre vinstmarginal. Men, precis som väntat och som alla har förklarat för mig är det mycket svårt att sälja stora antal före tryckning, de flesta verkar föredra att köpa in i litet antal efter att boken släppts eller att sälja på kommission. Det vore dock synd att inte ge det ett försök om man mot förmodan får napp någonstans.

This entry was posted in Om bokprojektet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.