Summering av året 2016

Ja, så här efter lite välbehövlig semester tillsammans med familjen i Costa Rica över jul och nyår, så är det kanske dags att summera lite hur det gick under förra året med boken POSITION. Jag blev oerhört nöjd med bokens slutresultat och responsen har bara varit positiv. 250st böcker sålda, vilket säkert kunde ha varit lite bättre (trots allt finns det en begränsning på hur mycket tid jag hinner lägga på att vara ute och sälja). Jag hade förhoppningar om att julmarknaderna skulle gått bättre än vad de gjorde, men jag var långt ifrån ensam i den upplevelsen. Många andra handlare som jag diskuterade med, sa att, allt fler besökare på julmarknaderna är bara där för att uppleva julstämning, för att fika och smaka på gratisprover, väldigt få köper faktiskt något. Litteraturstöd fick jag tyvärr inte heller och då tillsammans med distributionsstödet, då hade det mer än fördubblat försäljningen under förra året. Det var ju naturligtvis inget som jag överhuvudtaget hade kunde räkna med, utan det var en ren chansning att ansöka. Utställningen jag hade i höstas, gav en del bokförsäljning, men framförallt har det gett en del bokningar med bildspel och föreläsningar, något som jag hoppas skall utvecklas. Nu är det dags att ta nya tag inför detta års försäljning, hitta nya tänkbara försäljningsplatser och events där jag kan delta.

This entry was posted in Om bokprojektet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.