Pusslet lagt för den kommande boken

Ja, då var man tillbaka på arbetet igen efter en helt vädermässigt magisk sommar. Speciellt mycket fotograferande har det dock inte blivit denna sommar. Dels har det varit för varmt, alldeles för mycket skarpt solsken, dels ligger just nu alla mina tankar i det kommande bokprojektet. Det har plötsligt blivit svårt att motivera sig till att gå ut och ta nya bilder som man inte har användning av just för tillfället. Men det har väldigt värdefullt att ha haft en lite längre sammanhängande ledighet, för då har jag bl.a. kunnat lägga ”pusslet” d.v.s. ordentligt tänka igenom layouten i den kommande boken. Alla bilderna är nu utvalda, vilket känns skönt. Det där kan vara en ganska ångestfylld process, vilka bilder skall få vara med och vilka får inte plats. Det gäller ibland också att så att säga ”kill your darlings”, alltså ta bort några av de egna favoriterna för att de inte tillför något till helheten. Jag utesluter dock inte att några få saker kan komma att ändra sig utmed den kreativa processen, men skelettet finns nu i alla fall och det känns skönt.

This entry was posted in Ny Bok släpps 2018. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.