Leverans 20 år senare

Här kommer en liten anekdot angående ett uppdrag som fick sin upplösning efter ca 20 år. Jag fick för längesedan en förfrågan om jag kunde fotografera en dunge med tallar för en lantbrukare. Antagligen fick jag uppdraget för jag hade fotograferat på dotterns bröllop. För mig var dungen ganska oansenlig, men antagligen hade den en viktig betydelse för beställaren. Jag fick fundera på hur jag skulle kunna göra för att få bilden lite intressant. En av tallarna hade som tur var en krokig krona som pinats av vinden, så jag bestämde mig för att det skulle synas i bild. Men det behövdes något mer… jag väntade in en dag då det hade snöat och lyckades få en bild där snön fastnat så där snyggt på stammarna. Detta utspelade ju sig när jag fortfarande fotograferade analogt, så det var framkallning av filmrullen, göra kontaktkarta och därefter förstoringen i mörkrummet. När bilden blev klar tog jag kontakt med beställaren och sa att den fanns för avhämtning. Hur som helst hämtades aldrig bilden och det föll i glömska, men för någon vecka sedan tog dottern kontakt med mig och sa att föräldern frågade efter bilden. Det tog en stund att leta igenom arkivet, men som tur är har jag någorlunda ordning och jag hittade bilden. Nu är bilden överlämnad så där 20 år senare. P.S. den krokiga tallen blåste omkull några månader efter jag tog bilden, bra att jag hann föreviga den.

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.