Ett steg bakåt och två steg framåt

Igår var jag på tryckeriet och diskuterade bilderna igen och slutsatsen var att jag borde ändra filformatet på bilderna, för att vara bättre förberedd när jag behöver göra justeringar efter provtryckningen. Dessutom borde jag också göra om några av bakgrunderna. Samtidigt fick jag också med mig en s.k. ”simple dummy” d.v.s. en enkel, otryckt bok men med min storlek på boken (30x24cm). Det här är första gången jag får en känsla för hur den kommer att kännas i handen. Tung, var just känslan och det är så jag vill ha det. Det skall kännas att man har något extra i knät när man bläddrar i den. Så, jag lämnade tryckeriet både upplyft över dummyn och samtidigt modfälld över justeringarna jag skulle behöva göra. För att rensa tankarna och förbereda mig för att ta nya tag passade jag på att passera Scandinavian Photo i Mölndal på vägen hem. Där hade Anette Seldén en fotoutställning med bilder från Island, för övrigt en mycket bra sådan, som jag kan rekommendera. När jag väl satte mig och gjorde justeringarna, visade det sig gå bättre än väntat och jag lyckades göra alla ändringar innan jag gick och la mig. Idag är jag alltså redo att ta mig an ett nytt kapitel i boken, ett som handlar om livet vid kusten.

This entry was posted in Om bokprojektet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.