En härlig helg för höstmarknaden i Äskhult!

Sensommarsolen sken, det var lagom varmt och inte mycket vind. Det var verkligen två perfekta dagar att stå på Äskhults höstmarknad. Dessutom kom besökarna i en jämn ström, vilket medförde att man hann med att prata med alla som kom fram för att titta på boken. Försäljningen gick också riktigt bra, Jag var lite skeptisk till att komma tillbaka ett andra år i följd ifall det skulle vara samma kunder som återkommer år efter år, men så var det inte, faktum var att jag sålde fler böcker i år. Några kände även igen mina bilder från utställningen på Bräckan förra hösten, vilket visar hur viktig det är att synas då och då. På lördagen var jag tvungen att skynda därifrån allt jag kunde, eftersom jag skulle på ett 50-årskalas, därför lämnade jag exakt kl.4 när marknaden stängde. Det var en besökare som sagt att han skulle återkomma och köpa en bok innan han gick hem. Men han kom aldrig, vilket jag inte reflekterade så mycket över, eftersom många säger att de skall återkomma, så de kan göra en smidig sorti. Det anmärkningsvärda var att den här kunden återkom på söndagen och då köpte han, inte bara en, utan två böcker. Ett stort tack till honom för att kom tillbaka. Sådär i efterhand tänkte jag, hoppas nu han slapp betala inträde igen om han nu bara återkom för att köpa böckerna? Bilden över min marknadsplats tog jag strax innan portarna öppnades för besökare på söndagen. Äskhult är verkligen en fantastisk miljö för en marknad. För övrigt är det en fantastisk plats att besöka oavsett om det är marknad eller inte, såväl både för kultur- som för naturupplevelsen. Men det som gör Äskhults marknad extra trevlig att stå på är att folk brukar gå ner i varv och får plötsligt gott om tid till att samtala. Man får bra tips om platser att besöka och många roliga anekdoter. Ett stort tack också till alla de som jobbar där som förberett och fixat, det bidrar till stämningen, samt att det blev ett så lyckat arrangemang.

2017_09_03_8450

This entry was posted in Om bokprojektet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.