2020 ett år man helst glömmer, men som ändå fått en att blicka framåt

På många sätt var år 2020 ett riktigt kasst år, men trots allt kunde man som fotograf hitta vissa fördelar med det också. Corona bromsade ju det mesta av de aktiviteter som är riktade utåt, såsom föreläsningar, uppdragsfotograferingar, marknader, julmarknader och bokmässor. Bara ett fotouppdrag och en föreläsning kunde genomföras detta år. Ovanpå det så tappade jag kameran i vattnet och var tvungen att investera i nya grejor och dessutom strax innan det var dags för ett nytt år fick jag en hårddiskkrasch. Den ångest man upplever ett tag innan man inser att alla bilder går att rädda är svår att hantera. Även om en tappad kamera och hårdiskkrasch blev dyrt är det såklart roligt med nya prylar och datorn har sedan länge behövt uppgraderas, så med facit i hand, nu när alla bilder blev räddade är det väldigt skönt med en nystart. Alla datorbitar är inte lösta än och en investering i en NAS är nog en lämplig försäkring inför framtiden. På slutet av året stod jag trots allt ett par helger i en konstbutik H2O i Onsala vilket räddade upp lite av den stukade bokföringen för året, men den stora succén var ändå utställningen som jag hade i augusti som jag skrivit om tidigare i bloggen. En av de stora fördelarna med corona-årets minskade aktiviteter och distansering var att det blev en hel del tid över till att fotografera och jobba med bilder. Detta har gjort att jag kommit en god bit på väg med nytt material inför möjliga utställningar, föreläsningar och kanske rent av en ny bok om man nu kan hitta lite finansiering till det och vågar satsa efter den här krisen.

H2O_01

bild från H2O (Hantverk i Onsala)

This entry was posted in Föreläsningar, Ny Bok släpps 2018, Om bokprojektet, Utställning. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.